Welkom bij

Wereldwinkel Twello

Thaise boerinnen in de wereldwinkel

...goede relaties met de boeren van de ingrediënten. Bijvoorbeeld met Khun Orachan, Khun Orapin, Khun Wilawan en Khun Nipalin (Khun is niet hun voornaam, maar een beleefdheidsvorm zoals wij mevrouw gebruiken). Zij leveren kruiden, chilipepers, rijst en ananas aan de lokale verwerkers die er de heerlijkste producten voor Fair Trade Original van maken. Denk aan de currie kruidenpasta’s, sambal, woksauzen en ananas in blik.
 

Wij vinden het belangrijk dat we zo’n sterke relatie met hen hebben, omdat we zodoende weten waar onze persoonlijke en de fairtrade bijdrage aan besteed worden. En zij vinden het fijn om met ons te werken, omdat dit een positieve bijdrage levert aan het bestaan van henzelf, hun gezin en de gemeenschap.

Door een financiële bijdrage van het Thai Trade Center in Den Haag kunnen deze boerinnen hun verhaal vertellen in de Wereldwinkel. Wij hebben een display ontwikkeld waarop de boerinnen staan afgebeeld. Alle vier hebben zij een favoriet recept en iets over zichzelf op een receptkaart gezet