Welkom bij

Wereldwinkel Twello

De wereld thuis

Enorme gastvrijheid, dat is wat opvalt bij nomadenvolkeren. Hoe weinig zij ook hebben je bent altijd welkom. Die gastvrije sfeer is de inspiratiebron voor Wereldwinkel Twello om ons assortiment woonaccessoires te presenteren.

Prachtige producten voor je huis waar je je gasten ontvangt. Het hoeft niet luxe te zijn. Mooie manden om in op te ruimen, een zonnige lichte kamer, een mooie bank met geborduurde kussens en lekker eten zijn in principe al genoeg. En bij ieder product is een origineel verhaal te vertellen over fairtrade en de culturele achtergrond.

Fair Trade Original by Anne-Claire Petit
Maya vrouwen in Guatemala zijn beroemd om hun felgekleurde, handgeweven textiel dat ze maken op authentieke heup- en tafelweef-getouwen. Elk dorp heeft zijn eigen patronen en kleuren. Op uitnodiging van Fair Trade Original werkte Anne-Claire Petit samen met de weefsters van CreArte. Samen maakten ze een collectie gebaseerd op de traditionele Faja-ceintuur. Je ziet daarin de Maya cultuur terug én de strepen en kleuren die kenmerkend zijn voor Anne-Claire Petit.

Onkruid opruimen!
Waterhyacint groeit razendsnel, zeker in een warm klimaat. In Vietnam groeit het als onkruid rond huizen en langs rivieren. Als je het droogt, kan je er prima mee vlechten. Dat wordt op grote schaal gedaan, en: ’t onkruid is zo ook mooi opgeruimd! Het raamwerk van de krukjes is van stevig rotan. De exportorganisatie Mai Vietnamese Handicrafts werkt intensief samen met een aantal familiewerkplaatsen, zes kleine en drie grotere bedrijven in en rond Ho Chi Minh City en Hanoi. Met deze leveranciers werkt de organisatie aan productontwikkeling en zoekt nieuwe afzetmogelijkheden. Zoals de Wereldwinkels in Nederland.