Welkom bij

Wereldwinkel Twello

Maartactie

Troostvogeltjes gemaakt door de leden van de Masai in Tanzania.

Exotische vogeltjes zijn het: deze houten handgemaakte en -beschilderde vogeltjes die bij de Masai geschonken worden aan kinderen of mensen die verdrietig, ziek zijn of in de put zitten. Om ze op te vrolijken!

In Nederland worden deze vogeltjes vergezeld van een troostrijk gedicht van Drs.P. en aangeboden door Wereldwinkel Twello. Met de verkoop van deze Troostvogeltjes steunt de Wereldwinkel projecten in West-Afrika om straatkinderen een goede toekomst te bieden.

De Watoto-Foundation is een van oorsprong Nederlandse organisatie die in Tanzania en Malawi school- en opleidingsprojecten voor straatkinderen en –jongeren opzet en begeleid. De missie van deze organisatie is dat de kinderrechten altijd gerespecteerd moeten worden en dat ieder kind recht op educatie heeft.

Na een intensieve begeleiding door social workers om van het straatleven af te komen, vertrouwen te wekken en discipline aan te leren, start een programma om de jongeren gemotiveerd te krijgen en een zelfstandige toekomst op te bouwen. Wat volgt is een beroepsopleiding: in de agricultuur, de toeristenindustrie of een ambachtelijk beroep zoals timmerman, automonteur, elektricien etc.. Praktijkervaring is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Ook worden de afgestudeerde jongeren actief begeleid in het zoeken naar een baan.

In de maand maart biedt de Wereldwinkel Twello deze troostvogeltjes aan voor € 7,50 (normaal € 9,95 ).