Welkom bij

Wereldwinkel Twello

Gratis sneeuwpopjes in december.

Kerst artikelen uit Nepal

Nepal is de afgelopen jaren verschillende keren getroffen door natuurrampen: aardbevingen die met name in de bergen grote verwoestingen hebben aangericht en waar bij veel doden vielen. Ze hebben nog steeds desastreuse gevolgen voor de arme bevolking die er het meest onder te lijden heeft.

Ook de overstromingen in de lager gelegen gebieden hebben het afgelopen jaar voor grote rampen geleid. Enkele Fair Trade importeurs zetten zich in om de bevolking te helpen weer een menswaardig bestaan op te bouwen. Zij zetten projecten op of bieden ondersteuning aan bestaande projecten die met name gericht zijn op het creëren van werk voor vrouwen in Nepal.

De vrouwen die de kunstzinnige kerstartikelen maken zijn aangesloten bij de Organisation for Craft Producers (OCP)  en enkele andere coöperaties of projecten die hetzelfde doel hebben. Juist deze organisaties zien er op toe dat de vrouwen een faire prijs krijgen voor hun werk en ondersteunen hen met onderwijs, gezondheidszorg en opvoeding van de kinderen.

De Fair Trade importeurs begeleiden de vrouwen bij het mede ontwerpen van kunstzinnige artikelen die aansluiten bij de vraag in de westerse markten.

Wereldwinkel Twello is dan ook heel blij dat er regelmatig mooie producten in de winkel te koop zijn die door deze vrouwen zijn gemaakt.

Naast de prachtige sjaals en de vinger- en handpoppen van vilt die we in de winkel hebben, zijn we er in geslaagd unieke en  leuke vilten kerstartikelen in te kopen!